Ιδρυτική Διακήρυξη

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΝΕΩΝ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

[ΣΥ.ΝΕ.ΣΙ]

Ιδρυτική Διακήρυξη Πολιτικών Αρχών και Θέσεων

Έτσι θα Διοικήσουμε το ΝΕΟ Καλλικρατικό ΔΗΜΟ…

Φίλες και Φίλοι, Νέες και Νέοι

Τελειώνοντας η πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα βρίσκει την πατρίδα μας σε μια πρωτόγνωρη οικονομική, κοινωνική και ανθρωπιστική κρίση της οποίας τα αίτια  δεν θα τα αναζητήσουμε εδώ.

Με την πολιτική μας διακήρυξη προσδιορίζουμε τα σημεία, ακολουθούμε εκείνους τους δρόμους και προτείνουμε συγκεκριμένες λύσεις μέσα από την τοπική κοινωνία και αγωνιζόμαστε με όπλο μας την τοπική αυτοδιοίκηση για μια γόνιμη και ουσιαστική αναπτυξιακή προοπτική.

Με την νέα διοικητική μεταρρύθμιση μας δίνεται το δικαίωμα της ελπίδας για μια νέα αρχή. Η θεσμική και γεωγραφική διάσταση τόσο των περιφερειών όσο και των νέων δήμων δίνει την μεγάλη ευκαιρία να αναδειχθούν οι τοπικές και περιφερειακές δυνατότητες ανάπτυξης  που δεν  μπόρεσαν να αξιοποιηθούν  δεκαετίες τώρα.

Τόσα χρόνια η περιφέρεια δεν μπόρεσε να αναπτυχθεί  γιατί η δομή και η λειτουργία της κεντρικής εξουσίας την άφηνε θεατή στον όποιο αναπτυξιακό σχεδιασμό. Για να μην χαθεί ακόμα μια ιστορική ευκαιρία πρέπει εδώ και τώρα να  δώσουμε τον αγώνα μέσα από το νέο δήμο για την ισόρροπη ανάπτυξη σε μια ισότιμη βάση που θα έχει ως κύριο χαρακτηριστικό τον από κοινού σχεδιασμό την πορείας  ανάπτυξης του δήμου.

Η ισόρροπη ανάπτυξη όλων των χωριών και της πόλης είναι η πυξίδα μας, αποτελεί το υπέρτατο κριτήριο των πράξεων μας, το κινητήριο όραμα μας.

Γεννηθήκαμε σ’ αυτό το τόπο, όπου κληρονομήσαμε πολλά προβλήματα.

Μεγαλώσαμε στον ίδιο τόπο με τα ίδια και περισσότερα προβλήματα. Με τα ίδια πρόσωπα με τις ίδιες απαρχαιωμένες ιδέες, συνταγές και πρακτικές να εναλλάσσονται στην εξουσία για την επίλυση τους.

Αυτή η μίζερη κατάσταση πρέπει να αλλάξει.

Μπορεί να αλλάξει

Και θα αλλάξει

Επιλέξαμε να υπηρετήσουμε τον τόπο μας με αρωγό την τεχνογνωσία μας, οδηγό το πρόγραμμά μας και συνοδοιπόρους όλους εσάς για να αλλάξουμε τη μοίρα του.

Να θεμελιώσουμε μια νέα στρατηγική ανάπτυξης.

Σ’ αυτή την κρίσιμη και αποφασιστική καμπή που βρισκόμαστε σχεδιάζουμε, ΜΑΖΙ με εσάς, την πορεία ανάπτυξης του Δήμου:

Με Συμμετοχή και Διάλογο

Υιοθετούμε μια νέα αντίληψη αποκεντρωμένης δημοτικής λειτουργίας και λαϊκής συμμετοχής. Με συμμετοχή και διάλογο φέρουμε στο προσκήνιο τους πολίτες και τους καλούμε να μιλήσουμε για τον τόπο μας και την επίλυση των προβλημάτων.

Να απαλλαχτούμε από την εσωστρέφεια

Να ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ την αντίληψη «ενός ανδρός αρχή», ότι ο Δήμαρχος «τα ξέρει όλα» και όλα πηγάζουν και ξεκινούν από αυτόν.

Με Διαφάνεια και Δημοκρατία

Ήρθε η ώρα να διαμορφώσουμε ΜΑΖΙ μια νέα δημιουργική και δημοκρατική πλειοψηφία.

Να δώσουμε τέλος στο καθεστώς της αδιαφάνειας, να ενημερώσουμε υπεύθυνα τους πολίτες και να προστατεύσουμε τα συμφέροντα του δήμου.

Με Σεβασμό στη Διαφορετική Άποψη

Προωθούμε ένα νέο μοντέλο διοίκησης του Δήμου με ανθρώπινο πρόσωπο. Χωρίς διαχωρισμούς σε πολίτες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας, δικούς μας και αντιπάλους. Χωρίς διώξεις και ρεβανσιστικές διαθέσεις.

Χωρίς προκαταλήψεις

Χωρίς αποκλεισμούς

Χωρίς διαμεσολαβητές ανάμεσα στο Δήμαρχο και τον πολίτη

Χωρίς κομματικές σκοπιμότητες

Δεν ρωτάμε για την κομματική ταυτότητα, την γεωγραφική σας καταγωγή, την κοινωνική σας προέλευση

Ζητάμε μόνο την στήριξή και την ενεργό συμμετοχή όλων των πολιτών

Να αφήσουμε πίσω όλα όσα εμποδίζουν την ανάπτυξη του τόπου μας

Να προσπεράσουμε αλαζονικές αντιλήψεις, πρόσωπα και πολιτικές

Με Στρατηγική Όραμα και Σχέδιο

Εφαρμόζουμε ένα νέο σχέδιο που οδηγεί σταθερά και διαχρονικά το νέο Καλλικρατικό Δήμο, σε κύτταρο ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής, αξιοποιώντας την στρατηγική του θέση και το φυσικό του πλούτο

Χρησιμοποιώντας τα ιστορικά και τα σύγχρονα συγκριτικά πλεονεκτήματα

Κινητοποιώντας τους υλικούς και ανθρώπινους πόρους και το παραγωγικό δυναμικό των απανταχού συμπατριωτών μας.

Με Συνέπεια και Υπευθυνότητα,  Πίστη και Αφοσίωση

Υλοποιούμε με συνέπεια, αποφασιστικότητα και ευθύνη το πρόγραμμά μας.

Προωθούμε με πίστη και αφοσίωση τις νέες μορφές διεκδίκησης των τοπικών ζητημάτων.

Προχωρούμε με ισχυρή θέληση για να καταστήσουμε το Δήμο Σικυωνίων εστία δημιουργίας, πολιτισμού, αθλητισμού και εθελοντισμού

Είμαστε αποφασισμένοι γι’ αυτό

Είμαστε σίγουροι

Είμαστε έτοιμοι

Ποιοι Είμαστε…

Είμαστε μια πλατιά, ανοιχτή, συμμετοχική, πολυσυλλεκτική ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΝΕΩΝ, ελεύθερων, άφθαρτων, πεπειραμένων, καταξιωμένων, ενεργών πολιτών, που δεν υποστηρίζεται ούτε επισήμως ούτε ανεπισήμως και δεν καθοδηγείται από κανένα κομματικό μηχανισμό.

Ξεκινήσαμε την συναρπαστική μας πορεία, ως μια πραγματική υπέρβαση του παλιού πολιτικού, τοπικιστικού και οικογενειοκρατικού κατεστημένου που διαφεντεύει επί δεκαετίες την τοπική αυτοδιοίκηση

Διεκδικήσαμε και διεκδικούμε την ψήφο σας με προτάσεις, πρόγραμμα και θέσεις που δίνουν  λύσεις στα χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν τον τόπο μας.

Αγωνιστήκαμε και αγωνιζόμαστε με ένα και μοναδικό κίνητρο, να βρεθούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για την ΑΝΑΠΤΥΞΗ του τόπου που γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε και αγαπάμε αφήνοντας πίσω νοοτροπίες του χθες.

Συνεχίζουμε να υπηρετούμε ιδέες, στόχους, σκοπούς και επιδιώξεις που οδηγούν στη δημιουργία ενός Δήμου αντάξιου της ιστορίας του και του πολιτισμού του.

Είμαστε η εναλλακτική λύση, που ενώνει όλα τα χωριά και την πόλη, συνθέτει όλες τις απόψεις. Κοιτάζει μπροστά. Χτίζει το μέλλον του νέου Δήμου Σικυωνίων σε στέρεες βάσεις. Με όραμα, πρόγραμμα και σχέδιο.

Σας καλούμε ΟΛΟΥΣ να συμμετάσχετε σ’ αυτή τη προσπάθεια

ΣΠΥΡΟΣ Π. ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ

Υπ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ